А сега накъде?

 

В разгара на летния сезон сме, всички международни обмени вече са приключили, а някои от нас са се завърнали към работното си ежедневие. Приключенията в чужбина са само далечен спомен, но нека не се отчайваме! Все пак имаме късмета да живеем в държава, която си има от всичко по много - море, планини, гори, за всекиго по нещо. А какво по-хубаво от това през почивните дни да попътуваме из страната си?!

Лятото ни дава възможност да съчетаем отдих и култура. Къде? Ето някои предложения:

 

На море с приятели...

 

Не забравяйте, че нашата Морска столица ви очаква с музика, изкуства и много младежки забавления. Защото тази година Варна е не просто желана дестинация за морски туризъм, но и носи титлата Европейскиа младежка столица - 2017г. Традиционният музикален и театрален фестивал „Варненско лято“ отново е на линия и ни предлага опера, балет, театрални постановки, концертни изпълнения на солисти от България и света. За любителите на литературата „Алея на книгата“ дава възможност да намерят любимите си четива, а за хората с приключенски дух ще бъде интересно да посетят една от най-известните изложби в света- „Живите динозаври“ („Living Dinosaurus”), която гостува във Варна до началото на септември. Джурасик парк, но не на остров, а в центъра на Морската градина!

И не пропускайте да се качите на на последния етаж на хотел „Черно море“ и да се насладите на Варна от „върха“!

 

 

Малко на север и се намирате в Балчик. За всички, които все още не са посетили Двореца и Ботаническата градина, сега е моментът! Не случайно този град беше избран за провеждане за лятната платформа на ESN.

А дали да не пътуваме на юг? Созопол е предпочитана морска децтинация за хора от цял свят. Приятната атмосфера на Стария град, съчетана с ежегодните празници на изкуствата „Аполония“, изпълват Созопол с туристи от всички краища на България.

 

Да се забавляваме сред планини и поля...

 

Или просто да посетим най-големите градове в България и да видим какво ни предлагат те! София и Половдив никога не оставят своите жители без интересни събития. Въпреки че никак не са близо до морето, през лятото те също са привлекателни за туристите. Античният театър в Пловдив е едно от архитектурните чудеса на страната ни. Винаги е интересно да бъде видян, но още по-добре е посещението му да се съчетае с културните събития, за които се използва- през лятото оперните представления се провеждат в него.

 

 

Ето и едно събитие за почиващите през септември- Aniventure Comic Con в София. Звезди от Game of Thrones идват в България за първото издание на фестивала. Това е голямо събитие за феновете на комикси, манга и аниме. След толкова години очакване, ето, че и ние ще си имаме Comic Con! Не е за изпускане!

Е, приятели, вече знаете къде да отидете през горещите летни месеци и да презаредите преди новата учебна година. Забавлявайте се и очаквайте новите ни предложения за желани дестинации по света!